הדסה שייק

אבקה להכנת מילקשייק מועשר. מתאים במקרים בהם נדרשת תוספת חלבון וקלוריות.

רכיבי תזונה עיקריים בהדסה שייק:

חלבון מי גבינה Whey Protein (ערך ביולוגי 104) - מכיל מספר רב של חומצות אמינו חיוניות, בינהן חומצות אמינו מסועפות שרשרת (BCAA) אשר מספקות אנרגיה זמינה לשריר ומהוות גורם חשוב בחידוש רקמות. חלבון מי גבינה מכיל ריכוז גבוה של חומצות אמינו ציסטאין ומתיונין אשר משפרות את ההגנה הטבעית ע"י הפיכה לגלוטטיון שהינו נוגד חימצון טבעי. 1,2

שמן קנולה - מכיל כמות גדולה יחסית של שומן חד בלתי רווי (אומגה 3) אשר מסייע בהפחתת רמת הכולסטרול וטריגליצרידים בדם, ומקטין חימצון של כולסטרול LDLי. 3,4

פרוקטוז - מונוסכריד בעל אינדקס גליקמי של 19 בממוצע. לכן, רמת הסוכר בדם עולה באופן מתון יותר כאשר המזונות מכילים פרוקטוז בהשוואה למזונות המכילים סוכרוז או גלוקוז. 5,6

 

תכונות ויתרונות הדסה שייק:

• מנה של 4 כפות מדידה של אבקת הדסה שייק מספקת 440 קק"ל וכ-20 גר' חלבון.
• מגוון טעמים: וניל, שוקו, קפה, תות, בננה, נייטרלי.
• ניתן להכין מהאבקה מילקשייק מועשר או לשלב את האבקה בתוך מזונות שונים (כגון: דייסה, גבינה, מעדן חלב וכו').
• משווק באריזות של 1 ק"ג • בכשרות בד"צ • חלבי-חלב ישראל

 

אופן ההכנה:

1) להכנת מילקשייק מועשר: יש להוסיף כוס חלב (180 מ"ל) ל-4 כפות מדידה של אבקה, לערבב היטב ולהגיש.
2) תוספת למזון: ניתן להוסיף 1-4 כפות מדידה של הדסה שייק (בהתאם לגודל המנה) למגוון מאכלים, למשל: דייסה, גבינה, מעדן חלב, מיץ, רסק פירות ועוד (ראו תמונות ומתכונים).
ניתן להגיש את המוצר הדסה שייק כתוספת לארוחה חלבית או כארוחת ביניים.

 

איזכורים: 

 

1) Marshall K. Therapeutic applications of whey protein. Alter. Med, review. 2004; vol. 9; No. 2: 136-156

2) Jay R., Hoffman & Michael J., Falvo. Protein - which is best? Journal of Sports Science and Medicine (2004), Vol 3, 118-130

3) L.K. Mahan, S Escott-stump 2004. 11th ed. Krause's Food, Nutrition and Diet therapy. Nutrition Basics, p 54-55; Appendix 46. p 1245 Elsevier (USA).

 4) Hu FB et al. Types of dietary fat and risk of coronary heart disease: a critical review. J Am Coll Nutr. 2001; vol. 20; No. 1: 5-19

 5) L.K. Mahan, S Escott-stump 2004. 11th ed. Krause's Food, Nutrition and Diet therapy. Nutrition Basics; Appendix 54. p 1271 Elsevier (USA).

6) Commision regulation (EU) No 5536/2013, 11 june 2013, Amending regulation (EU) No 432/2012 establishing a list of permitted health claims made on foods other than those referring to the regulation of disease risk and to children's development and health; Official Journal of the European Union.

 

 

מנה מכילה:
440 קק"ל וכ-20 גר' חלבון

טעמים: וניל, שוקו, תות, קפה, בננה, נייטרלי

 טבלת ערכים תזונתיים בהדסה שייק  - בטעם וניל:

רכיבים: חלבון מי גבינה (מכיל לקטוז), מלטודקסטרין, שמן קנולה מזוכך, פרוקטוז, חומרים מסמיכים: עמילן מעובד, קסאנטאן וגואר גאם, חומרי טעם וריח.

ערכים תזונתיים:

אנרגיה (קק"ל)
חלבון (גר')
פחמימות (גר')
שומן (גר')
מתוכו רווי (גר')
סיבים (גר')
כולסטרול (מ"ג)
זרחן (מ"ג)
אשלגן (מ"ג)
נתרן (מ"ג)
 

 

 

ל-100 גר' אבקה
509
22.4
47.7
25.9
2.7

 0.2

55
104
219
80
 

למנה - 4 כפות מדידה*
440
20.0
42.0
22.4

1 כף מדידה:
110
5.0
10.5
5.6