פרווה שייק

אבקה להכנת משקה פרווה מועשר. מתאים במקרים בהם נדרשת תוספת קלוריות וחלבון.

 

רכיבי תזונה עיקריים בפרווה שייק:

חלבון סויה - חלבון סויה הינו חלבון צמחי איכותי, בעל השפעות מיטיבות על בריאות מערכת הלב וכלי הדם, ע"י הפחתת רמות כולסטרול, במסגרת תזונה דלת שומנים וכולסטרול. 1

שמן קנולה - מכיל כמות גדולה יחסית של שומן חד בלתי רווי (אומגה 3) אשר מסייע בהפחתת רמת הכולסטרול וטריגליצרידים בדם, תורם להורדת לחץ דם, מקטין חימצון של כולסטרול LDL וע"י כך מסייע במניעת טרשת עורקים ומחלות לב. 2,3

פרוקטוז - מונוסכריד בעל אינדקס גליקמי של 19 בממוצע. לכן, רמת הסוכר בדם עולה באופן מתון יותר כאשר המזונות מכילים פרוקטוז בהשוואה למזונות המכילים סוכרוז או גלוקוז. 4,5

 

תכונות ויתרונות פרווה שייק:

 מנה של 4 כפות מדידה של אבקת פרווה שייק מספקת 440 קק"ל וכ-10 גר' חלבון.
 מגוון טעמים: וניל, שוקו.
 ניתן להכין מהאבקה שייק מועשר או לשלב את האבקה בתוך מזונות שונים (כגון: דייסה, מיץ, רסק פירות וכו').
 משווק באריזות של 1 ק"ג  בכשרות בד"צ  פרווה

 

אופן ההכנה:

1) להכנת שייק מועשר: יש להוסיף כוס מים או חלב סויה (180 מ"ל) ל-4 כפות מדידה של אבקה, לערבב היטב ולהגיש.
2) תוספת למזון: ניתן להוסיף 1-4 כפות מדידה של פרווה שייק (בהתאם לגודל המנה) למגוון מאכלים, למשל: דייסה, מיץ, רסק פירות ועוד (ראו תמונות ומתכונים).
ניתן להגיש את המוצר פרווה שייק כתוספת לארוחה או כארוחת ביניים.

 

איזכורים: 

 

1) http://www.mnsoybean.org/soy/FactSheets/16.cfm.

2) L.K. Mahan, S Escott-stump 2004. 11th ed. Krause's Food, Nutrition and Diet therapy. Appendix 46. p 1245. Elsevier (USA)

3) Hu FB et al. Types of dietary fat and risk of coronary heart disease: a critical review. J Am Coll Nutr. 2001; vol. 20; No. 1: 5-19

4) L.K. Mahan, S Escott-stump 2004. 11th ed. Krause's Food, Nutrition and Diet therapy. Nutrition Basics; Appendix 54. p 1271 Elsevier (USA).

5) Commision regulation (EU) No 5536/2013, 11 june 2013, Amending regulation (EU) No 432/2012 establishing a list of permitted health claims made on foods other than those referring to the regulation of disease risk and to children's development and health; Official Journal of the European Union.

 

 

 

מנה מכילה:
440 קק"ל ו-10 גר' חלבון

בטעמים: וניל , שוקו.

 טבלת ערכים תזונתיים בפרווה שייק - בטעם וניל:

רכיבים: מלטודקסטרין, שמן קנולה מזוכך, פרוקטוז, חלבון סויה, עמילן מעובד, חומרי טעם וריח.

ערכים תזונתיים:

אנרגיה (קק"ל)
חלבון (גר')
פחמימות (גר')
שומן (גר')
מתוכו רווי (גר')
סיבים (גר')
כולסטרול (מ"ג)
זרחן (מ"ג)
אשלגן (מ"ג)
נתרן (מ"ג)
 

ל-100 גר' אבקה
517
11.7
57.1
27.1
2.1

 0.1

0
90
13
181
 

למנה - 4 כפות מדידה*
456
10.4
50.4
24.0

1 כף מדידה:
114
2.6
12.6
6.0