פודימיקס 360

אבקה להכנת מעדן מועשר על בסיס מים או חלב. מתאים במקרים של קשיי בליעה ו/או במקרים בהם נדרשת תוספת חלבון וקלוריות.

 

רכיבי תזונה עיקריים בפודימיקס 360:

חלבון מי גבינה Whey Protein (ערך ביולוגי 104) - מכיל מספר רב של חומצות אמינו חיוניות, בינהן חומצות אמינו מסועפות שרשרת (BCAA) אשר מספקות אנרגיה זמינה לשריר ומהוות גורם חשוב בחידוש רקמות. חלבון מי גבינה מכיל ריכוז גבוה של חומצות אמינו ציסטאין ומתיונין אשר משפרות את ההגנה הטבעית ע"י הפיכה לגלוטטיון שהינו נוגד חימצון טבעי.1,2

שמן קנולה - מכיל כמות גדולה יחסית של שומן חד בלתי רווי (אומגה 3) אשר מסייע בהפחתת רמת הכולסטרול וטריגליצרידים בדם, ומקטין חימצון של כולסטרול LDL.ן 3,4

סיבים תזונתיים מסיסים - סיבים אלו מזרזים את תהליך התרוקנות המעיים ותורמים לשגשוג הפלורה הטבעית במעי הגס. בנוסף, קושרים אליהם כולסטרול LDL בדם וכן גלוקוז עודף אצל סוכרתיים. 5,6

פרוקטוז - מונוסכריד בעל אינדקס גליקמי של 19 בממוצע. לכן, רמת הסוכר בדם עולה באופן מתון יותר כאשר המזונות מכילים פרוקטוז בהשוואה למזונות המכילים סוכרוז או גלוקוז. 7,8

 

תכונות ויתרונות פודימיקס 360:

• מנה של 3 כפות מדידה גדושות ודחוסות של אבקת פודימיקס 360 מספקת 360 קק"ל וכ-13 גר' חלבון.
• מגוון טעמים: וניל, שוקו, קפה, תות, בננה.
• הכנת המוצר היא על בסיס מים בלבד.
• משווק באריזות של 1 ק"ג • בכשרות בד"צ • חלבי-חלב ישראל

 

אופן ההכנה:

יש להוסיף 1/2 כוס מים (100 מ"ל) ל-3 כפות מדידה של אבקת פודימיקס 360, לערבב היטב ולהגיש. ניתן להכין על בסיס חלב.
ניתן להגיש את המוצר פודימיקס 360 כתוספת לארוחה חלבית או כארוחת ביניים.

 

איזכורים: 

 

1) Marshall K. Therapeutic applications of whey protein. Alter. Med, review. 2004; vol. 9; No. 2: 136-156

2) Jay R., Hoffman & Michael J., Falvo. Protein - which is best? Journal of Sports Science and Medicine (2004), Vol 3, 118-130

3) L.K. Mahan, S Escott-stump 2004. 11th ed. Krause's Food, Nutrition and Diet therapy. Appendix 46. p 1245. Elsevier (USA)

4) Hu FB et al. Types of dietary fat and risk of coronary heart disease: a critical review. J Am Coll Nutr. 2001; vol. 20; No. 1: 5-19

5) American Dietetic Association. Position of American Dietetic Association: Health implications of dietary fiber. J Am Diet Assoc 2002; 102:993-1000

6) S. Kolida, K. Tuohy and G. R Gibson. Prebiotic Effects of inulin and oligofructose. Brit J of Nutri 2002; 87 (2): s193-s197

7) L.K. Mahan, S Escott-stump 2004. 11th ed. Krause's Food, Nutrition and Diet therapy. Nutrition Basics; Appendix 54. p 1271 Elsevier (USA).

8) Commision regulation (EU) No 5536/2013, 11 june 2013, Amending regulation (EU) No 432/2012 establishing a list of permitted health claims made on foods other than those referring to the regulation of disease risk and to children's development and health; Official Journal of the European Union

 

 

 

מנה מכילה:
360 קק"ל וכ-13 גר' חלבון

בטעמים: וניל , שוקו , בננה, קפה, תות.

 טבלת ערכים תזונתיים בפודימיקס 360 - בטעם וניל:

רכיבים: שמן קנולה מזוכך, חלבון מי גבינה (מכיל לקטוז), חומרים מסמיכים: עמילן מעובד, קסאנטאן וגואר גאם, פרוקטוז, אבקת חלב כחוש, סיבים תזונתיים, חומרי טעם וריח.

 

ערכים תזונתיים:

אנרגיה (קק"ל)
חלבון (גר')
פחמימות (גר')
שומן (גר')
מתוכו רווי (גר')
סיבים (גר')
כולסטרול (מ"ג)
זרחן (מ"ג)
אשלגן (מ"ג)
נתרן (מ"ג)
 

ל-100 גר' אבקה
499
17.9
42.2
29.2
2.7

 6.9

34
153
312
136
 

למנה - 3 כפות מדידה*
360
13
30.5
21.1