הדסה ג'וס - Hadassa Juice

אבקה להכנת מיץ מועשר בקלוריות וחלבון על בסיס מים. מתאים במקרים בהם נדרשת העשרה של קלוריות וחלבון בשתיה.

 

רכיבי תזונה עיקריים בהדסה ג'וס: 

חלבון ביצה (ערך ביולוגי 100) - מכיל את כל חומצות האמינו שהגוף צריך ובינהן את חומצות האמינו החיוניות שהגוף אינו יכול לסנתז באופן עצמאי. בנוסף, היחס בין חומצות האמינו בחלבון ביצה מאפשר ספיגה מירבית וניצול מירבי לבניית חלבונים בגוף. 1

שמן קנולה - מכיל כמות גדולה יחסית של שומן חד בלתי רווי (אומגה 3) אשר מסייע בהפחתת רמת הכולסטרול וטריגליצרידים בדם, ומקטין חימצון של כולסטרול LDL.ן 2,3

סיבים תזונתיים מסיסים - סיבים אלו מזרזים את תהליך התרוקנות המעיים ותורמים לשגשוג הפלורה הטבעית במעי הגס. בנוסף, קושרים אליהם כולסטרול LDL בדם וכן גלוקוז עודף אצל סוכרתיים. 4,5

פרוקטוז - מונוסכריד בעל אינדקס גליקמי של 19 בממוצע. לכן, רמת הסוכר בדם עולה באופן מתון יותר כאשר המזונות מכילים פרוקטוז בהשוואה למזונות המכילים סוכרוז או גלוקוז. 6,7

 

תכונות ויתרונות הדסה ג'וס:

• מנה של 3 כפות מדידה של אבקת הדסה ג'וס מספקת 250 קק"ל וכ-8 גר' חלבון.
• בטעם תפוז.
• הכנת המוצר היא על בסיס מים בלבד.
• ללא לקטוז 
• משווק באריזות של 1 ק"ג • בכשרות בד"צ • פרווה

 

אופן ההכנה:

יש להוסיף כוס מים (200 מ"ל) ל-3 כפות מדידה של הדסה ג'וס ולערבב באמצעות בלנדר. להגיש קר.

 

איזכורים: 

 

1) L.K. Mahan, S Escott-stump 2004. 11th ed. Krause's Food, Nutrition and Diet therapy. Nutrition basics. p 62-68. Elsevier (USA

2) L.K. Mahan, S Escott-stump 2004. 11th ed. Krause's Food, Nutrition and Diet therapy. Appendix 46. p 1245. Elsevier (USA)

3) Hu FB et al. Types of dietary fat and risk of coronary heart disease: a critical review. J Am Coll Nutr. 2001; vol. 20; No. 1: 5-19

4) American Dietetic Association. Position of American Dietetic Association: Health implications of dietary fiber. J Am Diet Assoc 2002; 102:993-1000

5) S. Kolida, K. Tuohy and G. R Gibson. Prebiotic Effects of inulin and oligofructose. Brit J of Nutri 2002; 87 (2): s193-s197

6) L.K. Mahan, S Escott-stump 2004. 11th ed. Krause's Food, Nutrition and Diet therapy. Nutrition Basics; Appendix 54. p 1271 Elsevier (USA).

7) Commision regulation (EU) No 5536/2013, 11 june 2013, Amending regulation (EU) No 432/2012 establishing a list of permitted health claims made on foods other than those referring to the regulation of disease risk and to children's development and health; Official Journal of the European Union.

 

 

מנה מכילה:
250 קק"ל וכ-8 גר' חלבון

בטעמים: תפוז.

 טבלת ערכים תזונתיים בהדסה ג'וס:

רכיבים: מלטודקסטרין, פרוקטוז, שמן קנולה מזוכך, חלבון ביצה, סיבים תזונתיים מסיסים, חומצת לימון, חומר מתחלב, לציטין סויה, חומרי טעם צבע וריח.

ערכים תזונתיים:

אנרגיה (קק"ל)
חלבון (גר')
פחמימות (גר')
שומן (גר')
מתוכו רווי (גר')
סיבים (גר')
כולסטרול (מ"ג)
זרחן (מ"ג)
אשלגן (מ"ג)
נתרן (מ"ג)
נפח מוצר מוכן לאכילה

ל-100 גר' אבקה
424
13.5
50.1
18.4
1.4

2.2

0
29
197
217
250 מ"ל

למנה - 3 כפות מדידה*
253
8.0
30.0
11.0

1 כף מדידה:
84
2.7
10
3.7