דייסה מועשרת של הדסה

אבקה להכנת דייסה מועשרת. מתאים במקרים בהם נדרשת תוספת חלבון וקלוריות.

רכיבי תזונה עיקריים בדייסה מועשרת של הדסה:

חלבון מי גבינה Whey Protein (ערך ביולוגי 104) - מכיל מספר רב של חומצות אמינו חיוניות, בינהן חומצות אמינו מסועפות שרשרת (BCAA) אשר מספקות אנרגיה זמינה לשריר ומהוות גורם חשוב בחידוש רקמות. חלבון מי גבינה מכיל ריכוז גבוה של חומצות אמינו ציסטאין ומתיונין אשר משפרות את ההגנה הטבעית ע"י הפיכה לגלוטטיון שהינו נוגד חימצון טבעי. 1,2

שמן קנולה - מכיל כמות גדולה יחסית של שומן חד בלתי רווי (אומגה 3) אשר מסייע בהפחתת רמת הכולסטרול וטריגליצרידים בדם, ומקטין חימצון של כולסטרול LDLי. 3,4

פרוקטוז - מונוסכריד בעל אינדקס גליקמי של 19 בממוצע. לכן, רמת הסוכר בדם עולה באופן מתון יותר כאשר המזונות מכילים פרוקטוז בהשוואה למזונות המכילים סוכרוז או גלוקוז. 5,6

 

תכונות ויתרונות דייסה מועשרת של הדסה:

• מנה של 5 כפות מדידה של אבקת דייסה מועשרת של הדסה עם כוס חלב חם 3% מספקת כ 500 קק"ל וכ-20 גר' חלבון.
• מגוון טעמים: וניל, שוקו, קינמון.
• הכנה מהירה: רק לערבב עם חלב חם ולהגיש.

מתאים במצבים של צורך בהעשרות במרקם סמיך, לקשיי בליעה.
• דייסה מועשרת של הדסה מכילה גלוטן.
• משווק באריזות של 1 ק"ג • בכשרות בד"צ • חלבי-חלב ישראל

 

אופן ההכנה:

1) להכנת דייסה מועשרת: יש להוסיף כוס חלב חם (200 מ"ל) ל-5 כפות מדידה של אבקה, לערבב היטב ולהגיש.
 

 

איזכורים: 

 

1) Marshall K. Therapeutic applications of whey protein. Alter. Med, review. 2004; vol. 9; No. 2: 136-156

2) Jay R., Hoffman & Michael J., Falvo. Protein - which is best? Journal of Sports Science and Medicine (2004), Vol 3, 118-130

3) L.K. Mahan, S Escott-stump 2004. 11th ed. Krause's Food, Nutrition and Diet therapy. Nutrition Basics, p 54-55; Appendix 46. p 1245 Elsevier (USA).

 4) Hu FB et al. Types of dietary fat and risk of coronary heart disease: a critical review. J Am Coll Nutr. 2001; vol. 20; No. 1: 5-19

 5) L.K. Mahan, S Escott-stump 2004. 11th ed. Krause's Food, Nutrition and Diet therapy. Nutrition Basics; Appendix 54. p 1271 Elsevier (USA).

6) Commision regulation (EU) No 5536/2013, 11 june 2013, Amending regulation (EU) No 432/2012 establishing a list of permitted health claims made on foods other than those referring to the regulation of disease risk and to children's development and health; Official Journal of the European Union.

 

 

מנה עם כוס חלב מכילה:
כ 500 קק"ל וכ-20 גר' חלבון

טעמים: וניל, שוקו, קינמון

 טבלת ערכים תזונתיים בדייסה מועשרת של הדסה - בטעם וניל:

רכיבים: סולת אינסטנט (מכיל גלוטן), שמן קנולה מזוכך, חלבון מי גבינה (מכיל לקטוז), פרוקטוז, מלטודקסטרין, חומרי טעם וריח.

ערכים תזונתיים:

אנרגיה (קק"ל)
חלבון (גר')
פחמימות (גר')
שומן (גר')
מתוכו רווי (גר')
סיבים (גר')
כולסטרול (מ"ג)
זרחן (מ"ג)
אשלגן (מ"ג)
נתרן (מ"ג)
 

 

 

ל-100 גר' אבקה
485
17.1
57.1
21.3
2.1

0.9

36
100
186
 50

למנה - 5 כפות מדידה*
388
13.6
45.7
17.1

-ללא החלב