פרווה מיקס

אבקת העשרה המיועדת לעירבוב בתוך מזונות מבושלים הנאכלים בעיקר בארוחת צהריים כגון: מרק, פירה, אורז, ספגטי, קציצות, חביתה וכו'. האבקה בטעם נייטרלי ומשתלבת במזון באופן שכמעט אינו מורגש במרקם או בטעם המזון. מתאים במקרים בהם נדרשת תוספת חלבון וקלוריות.

 

רכיבי תזונה עיקריים בפרווה מיקס:

חלבון ביצה (ערך ביולוגי 100) - מכיל את כל חומצות האמינו שהגוף צריך ובינהן את חומצות האמינו החיוניות שהגוף אינו יכול לסנתז באופן עצמאי. בנוסף, היחס בין חומצות האמינו בחלבון ביצה מאפשר ספיגה מירבית וניצול מירבי לבניית חלבונים בגוף. 1

חלבון סויה - חלבון סויה הינו חלבון צמחי איכותי, בעל השפעות מיטיבות על בריאות מערכת הלב וכלי הדם, ע"י הפחתת רמות כולסטרול, במסגרת תזונה דלת שומנים וכולסטרול. 2 

שמן קנולה - מכיל כמות גדולה יחסית של שומן חד בלתי רווי (אומגה 3) אשר מסייע בהפחתת רמת הכולסטרול וטריגליצרידים בדם, ומקטין חימצון של כולסטרול LDL.ן 2,3

 

 

תכונות ויתרונות פרווה מיקס:

• כף מדידה של פרווה מיקס מספקת 110 קק"ל וכ-5.5 גר' חלבון.
• בטעם נייטרלי.
• ללא לקטוז  מופחת נתרן
• משווק באריזות של 1 ק"ג • בכשרות בד"צ • פרווה

 

אופן ההכנה:

יש לערבב את האבקה היטב בתוך המזון המבושל. כמות האבקה תותאם לגודל המנה המוגשת, לדוגמא: קערית מרק (250 מ"ל): 2-3 כפות מדידה של פרווה מיקס. פירה/אורז מבושל (1 כוס): 1-2 כפות מדידה של הדסה לאנצ'. בחלק מהמאכלים ניתן לערבב פרווה מיקס גם בשלב הבישול עצמו, למשל בבלילה של חביתה או קציצות לפני הטיגון.

 

איזכורים: 

 

1) L.K. Mahan, S Escott-stump 2004. 11th ed. Krause's Food, Nutrition and Diet therapy. Nutrition basics. p 62-68. Elsevier (USA)

2) http://www.mnsoybean.org/soy/FactSheets/16.cfm

3) L.K. Mahan, S Escott-stump 2004. 11th ed. Krause's Food, Nutrition and Diet therapy. Appendix 46. p 1245. Elsevier (USA)

4) Hu FB et al. Types of dietary fat and risk of coronary heart disease: a critical review. J Am Coll Nutr. 2001; vol. 20; No. 1: 5-19

 

 

 

כף מדידה מכילה:
110 קק"ל וכ-5.5 גר' חלבון

בטעם נייטרלי

 טבלת ערכים תזונתיים בפרווה מיקס:

רכיבים: מלטודקסטרין, שמן קנולה מזוכך, חלבון סויה, חלבון ביצה, עמילן מעובד, סיבים תזונתיים - פולידקסטרוז.

ערכים תזונתיים:

אנרגיה (קק"ל)
חלבון (גר')
פחמימות (גר')
שומן (גר')
מתוכו רווי (גר')
כולסטרול (מ"ג)
זרחן (מ"ג)
אשלגן (מ"ג)
נתרן (מ"ג)
 

ל-100 גר' אבקה
502
25.1
43
25.5
1.9

פחות מ 2.5
94
157
454
 

1 כף מדידה:

110

5.5

9.5

5.6

.